Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 16 apr 2019 / 16:31 uur

Brand Notre-Dame lijkt een ongeluk te zijn

De brand die maandagavond ontstond in de Notre-Dame lijkt een ongeluk te zijn. Er loopt een onderzoek naar de precieze oorzaak, dit zijn de eerste bevindingen van de openbaar aanklager van Parijs. Het onderzoek zal zich nu meer richten op laswerkzaamheden aan de structuur van de Notre-Dame.

Complex onderzoek

Aanklager Remy Heitz zegt dat het onderzoek lang zal duren – waarschijnlijk weken – en erg complex is. Er zou iets zijn misgegaan bij het onderhoud van de kathedraal. In totaal zijn er vijftig mensen bezig met het onderzoek. Een leidinggevende van het steigerbedrijf Europe Echafaudage zegt dat er geen fouten zijn gemaakt qua veiligheidsprocedures op de bouwplaats.

Julien de Bras, de leiddinggevende: „Alles wat ik u nu kan zeggen is dat bij de start van de brand niemand van onze werknemers op de werf was."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brand Notre-Dame lijkt een ongeluk te zijn
Sluiten