Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 29 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Blut en een boete? Je kan nu gespreid betalen!

Je hebt een biertje te veel gedronken en moet ontzettend nodig plassen. Stiekem in een steeg word je in de kraag gegrepen, aii 140 euro aftikken. Nu heb je net al je rekeningen betaald en moet je het komende maand met honderd euro doen. Geen paniek! Voortaan kan je een boete vanaf 75 euro in termijnen betalen.

Met dank aan het Openbaar ministerie en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Eerder wreven ze al met hun hand over het hart en troffen betalingsregelingen met mensen die een boete van 225 euro of hoger niet direct konden betalen. Nu is die grens dus veranderd naar 75 euro. Sinds begin dit jaar hadden weggebruikers al geluk, zij hoefden hun verkeersboetes niet in één keer te betalen als dat niet ging. Volgens het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) betekent dit dat mensen meer ruimte krijgen om de opgelegde boete te betalen.

Cashen

De nieuwe maatregel slaat twee vliegen in één klap: de schulden van mensen lopen niet op en de overheid kan eerder beginnen met geld cashen. De nieuwe regel past ook nog eens in het beleid van het kabinet om schuldproblemen tegen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.