Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 27 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Australië wil miljoenen wilde katten doden met gif

De Australische regering bereidt een plan voor om twee miljoen wilde katten te doden, door vergiftigde worstjes in uitgestrekte stukken land uit vliegtuigen te gooien, zo melden diverse media.

Veilig

Australië heeft een enorm probleem met wilde katten, waarvan er miljoenen in het land zijn en die een bedreiging zijn voor inheemse diersoorten. Het zijn er dus zelfs zoveel dat er een plan wordt voorbereid om in 2020 zo’n twee miljoen wilde katten te doden, zodat de inheemse dieren veilig zijn.

Daarbovenop zouden er ook teams worden ingezet met overheidsfunctionarissen die door het land reizen om de katten neer te schieten.

Lekker worstje

De New York Times vermeldde dat de worsten die zullen worden gebruikt om de katten te vergiftigen, zijn gemaakt van kangoeroevlees, kippenvet, kruiden en specerijen. Als de katten de worst eten zullen ze binnen vijftien minuten sterven.

De smakelijke, maar tevens dodelijke lekkernijen worden gemaakt in een fabriek in Perth en zullen met tussenpozen van 50 kilometer worden gedropt uit vliegtuigen op plekken waar de katten vrij rondlopen op het land.

Dat de katten de worsten lekker gaan vinden, is volgens de man die ze heeft ontwikkeld een feit. Hij bereidde de worsten en testte ze op zijn eigen katten, maar dan zonder gif. De katten smulden ervan.

Uitsterven van twintig diersoorten

Hoewel wij er met ons hoofd waarschijnlijk niet bij kunnen, zijn wilde katten een groot probleem in Australië. Ooit werden ze meegebracht door Europese kolonisten en sindsdien worden ze verantwoordelijk gehouden voor het uitsterven van zo’n twintig verschillende diersoorten. Dat is waarom de Australische regering wil dat het aantal wilde katten ernstig vermindert.

„We moeten keuzes maken om dieren te redden waar we van houden en die ons definiëren als een natie; zoals de bilby, de warru en de nachtpapegaai”, aldus Gregory Andrews, nationaal commissaris van bedreigde diersoorten in de Sydney Morning Herald. Hij meent ook dat wilde katten de grootste bedreiging vormen voor de inheemse diersoorten van Australië.

Uit recent onderzoek is gebleken dat katten elk jaar rond de 377 miljoen vogels en 649 miljoen reptielen in Australië doden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.