Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Assassin’s Creed heeft blauwdruk herbouw Notre Dame

Ongeloof in niet alleen de Franse hoofdstad Parijs, maar in heel de wereld toen de Notre-Dame maandagavond in brand stond. De structuur van de kerk is gered, maar er zal flink wat tijd, geld en menskracht geïnvesteerd moeten worden in de wederopbouw van de wereldberoemde kathedraal. Geen makkelijke taak, maar dankzij de technologie van tegenwoordig zal het wel wat makkelijker worden dan het honderd jaar geleden zou zijn.

Reconstructie in spel

Er is namelijk niet alleen veel meer documentatie van de kerk, in een tijdperk van smartphones worden er talloze foto’s en video’s gemaakt en gepubliceerd. Ook het spel Assassin’s Creed heeft een reconstructie van de kerk.

In de 2014-editie van het spel, Assassin’s Creed Unity, zit een 3D-replica van het 850 jaar oude monument. Het spel kon rekenen op positieve kritieken, vooral als het ging om hoe realistisch de Notre-Dame is weergegeven in het spel.

Digitale replica

Aan de digitale replica van de Parijse kathedraal werd door een designer zo’n twee jaar gewerkt, weet The Verge. Er werd voor gezorgd dat zelfs elke individuele steen uit de kathedraal op de juiste plek terecht kwam in de digitale namaakkerk. Het lijkt erop dat de Franse uitgever van het spel een 3D-model en foto’s van de kathedraal heeft. Deze kunnen helpen bij de wederopbouw van het monument. Ubisoft moet volgens NME nog reageren op de vermoedens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.