Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

April doet wat-ie wil: sneeuw in delen van Nederland

Het was flink koud zaterdag, in Nederland. Zo koud zelfs, dat er in het noorden van Nederland dikke vlokken sneeuw naar beneden kwamen, soms zelfs afgewisseld met een hagelbui. Na de zonnige dagen van de afgelopen tijd leek het alsof de lente sterk in optocht was, maar nu lijkt de winter dichterbij te zijn.

Korte buien

Ook op de Waddeneilanden viel een laagje sneeuw, wat op sommige plekken zelfs bleef liggen. Er werd voorspeld dat het later op de dag ook in Limburg nog zou sneeuwen, maar dat laat klaarblijkelijk nog even op zich wachten.

De sneeuwbuien duurden gelukkig wel erg kort: in een tijdsbestek van twintig minuten daalt de temperatuur naar rond de 1 of 2 graden, valt er wat sneeuw en stijgt de temperatuur weer. De gemiddelde dagtemperatuur bleef schommelen rond de 6 graden.

Warm lenteweer

Maar wees niet bevreesd, deze winterse omstandigheden worden snel verdreven door hogere temperaturen. Zo zal het kwik donderdag en vrijdag stijgen tot rond de 20 graden, prima lenteweer dus! Dit lenteweer houdt hierna ook lange tijd aan, genieten geblazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.