Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 apr 2019 / 18:51 uur

Alle agenten krijgen dit jaar nog een bodycam

Alle politieagenten krijgen dit jaar nog een bodycam. De ervaringen met deze camera’s, die op de politie-uitrusting worden bevestigd, zijn namelijk erg positief. Dat laat minister Fred Grapperhaus van Justitie weten.

Belangrijk

Volgens Grapperhaus zijn de bodycams „echt een belangrijk iets voor de politie". „Uit ervaring blijkt dat met name onrustmakers toch door die bodycams in toom blijken te worden gehouden of terugschrikken." Hij „verheugt" zich dan ook dat korpschef Erik Akerboom opdracht heeft gegeven agenten standaard met de draagbare camera’s uit te rusten.

De afgelopen tijd werd door de politie op verschillende plaatsen proeven gedaan met de bodycams. Die proeven bevielen goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alle agenten krijgen dit jaar nog een bodycam
Sluiten