Redactie Metro Nieuws 16 apr 2019

Ajax schakelt ook Juventus uit

Na 22 jaar staat Ajax weer in de halve finale van de Champions League. Het elftal schakelde Juventus uit met 2-1, met dank aan een krachtig optreden na de rust. Na het gelijkspel van vorige week in de Johan Cruijff Arena (1-1) was de 2-1 genoeg om de Amsterdammers naar de halve finale te helpen.

Juventus eerst voorsprong

In het begin van de wedstrijd had Juventus de voorsprong: Ronaldo kopte het team in de 28ste minuut naar 1-0. Slechts zes minuten daarna zorgde Donny van de Beek voor gelijkspel.

Na de rust kopte aanvoerder Matthijs de Ligt raak en scoorde daarmee het uiteindelijke winnende doelpunt.

Manchester City of Tottenham Hotspur

Ajax moet het in de halve finale opnemen tegen Manchester City of Tottenham Hotspur. De twee clubs spelen woensdag opnieuw tegen elkaar, na de winst van de Spurs van vorige week. Dat werd 1-0.