Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 apr 2019 / 12:24 uur

Ajacieden in opperbeste stemming in Londen

Ajax heeft voor het eerst sinds 1997 de halve finales bereikt van de Champions League en dat merken ze in Londen. Dinsdagavond speelt de ploeg van trainer Erik ten Hag de halve finale tegen Tottenham Hotspur. De fans zijn er klaar voor.

De Ajacieden leven luidkeels toe naar het uitduel. Veel fans hebben zich verzameld rond Leicester Square, in de bekende uitgaanswijk Soho in het centrum van de hoofdstad van Engeland. Daar in de buurt is zelfs een Nederlandse kroeg met bitterballen op het menu.

De sfeer in aanloop naar de eerste aflevering van de halve finale is goed onder de aanhang van de koploper van de eredivisie. Fans drinken bier en zingen voor hun club. Na overwinningen bij Real Madrid (1-4) en Juventus (1-2) gaan ze in Londen voor een goede uitgangspositie op de finale in het stadion van Atlético Madrid.

Zo’n 3000 fans van Ajax kunnen in het bezoekersvak van het nieuwe stadion van de Spurs terecht. Veel supporters zijn echter zonder kaartje naar Londen gekomen. Zij willen gewoon in de buurt zijn en kijken de wedstrijd in een van de vele pubs.

Ajacieden die voor vele honderden euro’s een ticket hebben gekocht op de zwarte markt, lopen de kans te worden verwijderd. Eerder dit seizoen verwijderden stewards van Tottenham Hotspur al fans van PSV die tussen de Engelsen op de tribune zaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajacieden in opperbeste stemming in Londen
Sluiten