Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 apr 2019 / 08:29 uur

200.000 bijen overleven brand in Notre-Dame

De verwoestende brand in de Notre-Dame afgelopen maandag zorgt niet alleen voor slecht nieuws. Naast de structuur en het altaar, blijkt nu ook dat 200.000 bijen die op de Notre-Dame leefden zijn gered.

Een paar jaar geleden werden drie bijenkasten op de Parijse kathedraal geplaatst. De 200.000 bijen moesten bijdragen aan de biodiversiteit van de Franse hoofdstad. De bijen, die een eigen pagina op de site van de Notre-Dame hebben, zijn van een soort die als belangrijkste eigenschap heeft dat ze goedaardig zijn, een belangrijke eigenschap in de stad.

Imker is opgelucht

De imker is opgelucht: „Ze zijn in leven", zegt hij. „Ik dacht eerst dat de kasten verbrand waren. Maar ik heb nu op de satellietbeelden kunnen zien dat dat niet het geval is en de woordvoerder van de kathedraal heeft me verzekerd dat ze in en uit de kasten vliegen.”

De imker kreeg na de brand uit de hele wereld vragen over zijn bijenvolk. ,,Dat had ik niet verwacht. Ik kreeg vragen uit Europa natuurlijk, maar ook uit Zuid-Afrika, Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.”

Reageer op artikel:
200.000 bijen overleven brand in Notre-Dame
Sluiten