Metro
Metro Nieuws 9 mrt 2019 / 16:11 uur

Zus Michael Jackson beschuldigde hem van misbruik

La Toya Jackson, de zus van Michael Jackson, heeft The King of Pop al in de jaren negentig beschuldigd van misbruik van kinderen. In de nasleep van de documentaire Leaving Neverland zijn beelden opgedoken van een MTV-interview waarin La Toya zegt dat de kleine jongetjes voor hun leven getekend zijn.

‘Welke 35-jarige doet zoiets?’

Het interview met La Toya Jackson is afkomstig uit 1993. „Ik hou heel veel van mijn broer maar ik wil niet medeplichtig zijn aan zijn misdaden tegen kleine, onschuldige kinderen", zegt La Toya. Ze zegt dat ze het fout vindt dat Michael kinderen van negen, tien en elf jaar oud voor dagenlang op zijn kamer neemt. „Wie van de 35-jarigen hier doet zoiets", vraagt ze aan de journalisten om haar heen.

La Toya vertelt dat ze zelf slachtoffer is van seksueel misbruik en daarom weet hoe deze kinderen zich voelen. „Ik wil niet dat nog meer onschuldige, kleine kinderen op deze manier geschaad worden."

Volgens de familie Jackson deed La Toya deze uitspraken alleen maar om het geld. „De familie Jackson zegt dat La Toya haar geld verdient met liegen en dat ze waarschijnlijk geld heeft gekregen om zich uit te spreken tegen haar broer", vertelt de MTV-presentator. Later heeft La Toya haar uitspraken teruggenomen.

Ophef

De documentaire Leaving Neverland zorgde voor veel opschudding. Over de hele wereld demonstreerden fans tegen de documentaire, waarin The King of Pop beschuldigd wordt van seksueel misbruik van jonge kinderen.

Vrijdagavond werd de documentaire door de VPRO uitgezonden en ook dat zorgde voor nogal wat ophef. Voor het gebouw van de omroep verzamelden vrijdagmiddag fans van Michael Jackson om te demonstreren tegen het uitzenden van de documentaire en de dagen daarvoor kreeg VPRO veel negatieve mailtjes en bergen tweets.

Michael Jackson-fans demonstreren bij het gebouw van de VPRO. / ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zus Michael Jackson beschuldigde hem van misbruik
Sluiten