Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Zeven gewonden bij raketaanval Tel Aviv

Een vanuit de Gazastrook afgeschoten raket heeft maandagmorgen zeven mensen in Israël verwond. De raket kwam terecht op een woning in de Israëlische regio Sharon, ten noorden van Tel Aviv.

De zeven mensen zijn voornamelijk lichtgewond, een daarvan is een kind. Twee vrouwen zouden er ernstiger aan toe zijn.

Terug uit VS

De Israëlische premier Netanyahu is in Washington en heeft maandag een ontmoeting met president Trump. Hij heeft gezegd dat hij zijn reis afbreekt en na deze ontmoeting terugkeert naar Israël.

Hij zei tegen Israëlische media dat de naderende Israëlische verkiezingen geen hindernis zijn om oorlog in de Gazastrook te voeren. De parlementsverkiezingen zijn 9 april.

Zeven gewonden bij raketaanval Tel Aviv.
Zeven gewonden bij raketaanval Tel Aviv. Foto: AFP

Raketaanval

De raket kwam neer in het dorp Mishmeret. Dat is ruim 80 kilometer van de Gazastrook verwijderd. Volgens het leger is het projectiel vanuit de Gazastrook afgevuurd. De raket heeft het automatische luchtafweersysteem ‘IJzeren Koepel’ niet geactiveerd.

De projectielen die vanuit de Gazastrook worden afgeschoten komen doorgaans niet ver van de Israëlische grens neer. Maar de bewegingen Hamas en Islamitische Jihad hebben wel raketten met zo’n bereik volgens het leger. Anderhalve week geleden kwamen twee raketten uit de Gazastrook in Tel Aviv neer. Israël bestookte als reactie zeker honderd doelen in de dichtbevolkte Gazastrook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.