Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mrt 2019 / 09:09 uur

Zeker 70 doden na overstromingen Indonesië

Zeker 73 mensen zijn zondag om het leven gekomen in de Indonesische provincie Papoea door een plotselinge overstroming. Dat melden de lokale autoriteiten. Ook zijn er tientallen mensen zwaargewond geraakt en worden er nog veel mensen vermist.

De stad Sentani, nabij de hoofdstad van de provincie Jayapura, werd getroffen door overstromingen die werden veroorzaakt door hevige regenval. De nationale rampendienst waarschuwt dat het dodental nog kan oplopen omdat de reddingsoperaties nog niet zijn afgerond.

Huizen en bruggen verwoest

Op beelden is te zien hoe het water met hoge snelheid door de straten stroomt. Zeker negen huizen en twee bruggen zijn verwoest. Door het water zijn er in de omgeving ook meerdere modderstromen die voor schade zorgen. Op de regionale luchthaven raakte een klein toestel beschadigd. Het vliegveld kan wel gewoon open blijven.

Meer dan 120 bewoners van het getroffen gebied hebben tijdelijk onderdak gekregen in overheidskantoren omdat hun woningen zwaar beschadigd zijn. ,,Het water is al grotendeels weggespoeld. Nu is de ravage die het heeft achtergelaten zichtbaar”, zegt een woordvoerder van de reddingsautoriteiten tegen Reuters. De provincie ligt op hetzelfde eiland als het land Papoea-Nieuw-Guinea.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeker 70 doden na overstromingen Indonesië
Sluiten