Metro
Metro Nieuws 6 mrt 2019 / 18:28 uur

YES! Streamingdienst Disney+ mogelijk eerst in NL

Hang de vlag alvast uit, want we hebben goed nieuws: Disney brengt streamingdienst Disney+ waarschijnlijk eerst in Nederland uit. Het mediabedrijf wil Nederland gebruiken om de dienst technisch te testen, schrijft The Information.

Een onbekend moment

Het blijft spannend, volgens ingewijden van de Amerikaanse nieuwssite is Disney van plan om de streamingdienst op een onbekend moment in 2019 in Nederland uit te brengen. Later in het jaar moet Disney+ ook beschikbaar worden in de Verenigde Staten. Zo kan Disney+ op een kleine, maar geavanceerde markt de grootste technische fouten uit de kijkdienst halen.

Concurrentie Netflix

The Information noemt Disney+ de „meest agressieve poging van een traditioneel mediabedrijf om de concurrentie aan te gaan met Netflix en Amazon Prime Video”. Als Netflix-abonnee betekent dit bijvoorbeeld dat Disney zijn eigen producties terugtrekt van sites van derden. Films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic worden exclusief voor Disney’s eigen dienst.

In de VS zijn meerdere grote streamingdiensten actief, zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime Video.

In april maakt Disney meer informatie over zijn streamingdienst bekend. Disney houdt donderdagmiddag zijn aandeelhoudersvergadering.

Reageer op artikel:
YES! Streamingdienst Disney+ mogelijk eerst in NL
Sluiten