Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 9 mrt 2019 / 11:11 uur

Woest weer: windstoten tot 90 kilometer per uur

Het KNMI heeft zaterdag code geel afgegeven voor het onstuimige weer. Volgens Arjan Willemse van Buienradar komen er een aantal pittige buien aan en is er kans op hagel en zware windstoten.

Zwaarste windstoten

„Het kan flink oppassen zijn”, zegt Arjan Willemse tegen RTL Nieuws. „Want de windvlagen kunnen je overvallen. In het noordwesten van het land krijgen ze de zwaarste windstoten.” Het is oppassen dat je niet wegwaait. De windstoten kunnen namelijk wel 75 tot 90 kilometer per uur zijn. Dat wordt dus binnenblijven.

Natte sneeuw

Zeeland heeft geluk, hier vallen de minste regendruppels. Zondag krijgt Zeeland het wel op haar bordje. Er kan einde van de middag een flinke storm opkomen, met windstoten tot 100 kilometer per uur. Maandagavond kan er zelfs natte sneeuw naar beneden dwarrelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woest weer: windstoten tot 90 kilometer per uur
Sluiten