Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 3 mrt 2019 / 11:10 uur

Wie heeft een plekje voor de mishandelde Piet?

‘Piet, acht jaar oud, lieve man met gebruiksaanwijzing, vindt zichzelf een hele vent, zoekt een rustige wei.’ Niet de meest standaard contactadvertentie… Maar het gaat dan ook om een bijzonder verhaal.

Marijke Hofmeester (51) uit Oud-Beijerland zoekt naar een plekje voor ezel Piet nu hij zijn wei eigenlijk moet verlaten. „De situatie is eigenlijk een beetje onhoudbaar.”

Dol op mensen

Hofmeester zorgt nu voor de ezel, omdat de buren waar hij in de wei staat op vakantie zijn. Maar lang kan Piet daar niet meer staan, vertelt ze aan het AD over de zoektocht. „Hij kwam afgelopen zomer en ondanks dat hij is gecastreerd om hem rustiger te krijgen en meerdere pogingen om hem bij de merries te zetten, staat hij nu nog steeds in zijn eentje achter schrikdraad.”

De ezel is volgens Marijke dol op aandacht, maar het liefste van mensen. En daarom heeft hij een wei nodig naast een huis, zonder andere dieren, maar met veel liefde. „Alleen met mensen kan hij het vinden. Wellicht is een groot paard ook een optie, maar geen merrie. Het moet dan in ieder geval een dier zijn die hem even op zijn plaats zet.”

Vroeger mishandeld

Zijn eigenwijze karakter en het feit dat „hij zichzelf een hele vent vindt", komen volgens Marijke niet uit het niets. Ezel Piet werd deze zomer opgevangen nadat Hofmeester een appje over het dier kreeg: „Piet stond met 31 graden in een container.”

Hofmeesters buren namen het dier ‘met alle liefde’ op, maar het boterde niet met de andere dieren, mede omdat de ezel niet op jonge leeftijd is gecastreerd. Ook is Piet vroeger door zijn oude eigenaar mishandeld.

Lief baasje

Door dit zielige verleden zoekt Hofmeester een baas met een groot hart. „Iemand die hem de tijd gunt. Hij is zo ontzettend lief, maar een huis vinden is tot nu toe niet gelukt. Piet heeft een paspoort en alle inentingen. We willen snel iets voor Piet vinden, voor hij te eenzaam wordt”, aldus de zoekende Marijke aan de krant.

Wie Piet graag zou opvangen, kan een mail sturen naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wie heeft een plekje voor de mishandelde Piet?
Sluiten