Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 mrt 2019 / 10:29 uur

Weerman hield betoog mesmoorden, neef doodgestoken

Als weerman kom je meestal aan het eind van het nieuws in beeld, maar de Britse Alex Beresford onderbrak onlangs een discussie in de live-uitzending over mesmoorden. Hij hield een emotioneel betoog. Nu, nog geen twee weken later, is zijn eigen familie getroffen.

Hulpdiensten te laat

Zijn 29-jarige neef, Nathan Armstrong, is dit weekend neergestoken in een chique wijk in het zuidwesten van Londen. De hulpdiensten kwamen te laat om hem te redden. Op bewakingsbeelden zou te zien zijn hoe drie mannen op straat met elkaar praten. Daarna verdwijnen ze even uit beeld. Vervolgens komen twee van hen terug in beeld, één strompelt en zakt ineen op straat.

De voorbije weken kreeg Beresford heel veel lof, nadat hij reageerde toen een expert in de uitzending van Good Morning Britain op ITV stelde dat er meer agenten en gevangenissen moeten komen. „Gevangenissen werken niet. Ze werken niet”, zo begon hij.

‘Niet bang voor de gevangenis’

„Ik ben opgegroeid in sommige van de gemeenschappen waarover jullie nu praten", vervolgde Beresford. „Deze jongens zijn niet bang voor de gevangenis. Als we hun omgeving niet veranderen, verandert er niks. Dit gebeurt al jaren, en het komt lang niet altijd in de media. Optreden door agenten is één ding, maar je moet deze jongens ook een ander perspectief voorhouden."

Later vertelde hij nog tegenover The Guardian. „Het is moeilijk voor mij, als iemand met een zwarte vader, die is opgegroeid in sommige buurten waar de jonge daders vandaan komen, om dan anderen erover te horen praten en niks te kunnen zeggen. Het is makkelijk om je vinger te wijzen naar donkere jongens als je niet zo’n moeilijke jeugd hebt gehad. Maar in de media zien we alleen het eindplaatje (het steekincident, red.) en niet wat daaraan vooraf ging.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weerman hield betoog mesmoorden, neef doodgestoken
Sluiten