In het nieuws

Wat vertellen vensterbanken over politieke voorkeur?

Wat vertellen bakfietsen en vensterbanken over stemgedrag? / Josse de Voogd

Foto van 'Jelmer Visser'

27 MRT 2019

Heb je wel eens goed in jouw buurt gekeken? Zie je bijvoorbeeld veel bakfietsen om je heen met monumentale panden uit het begin van de 20ste eeuw? Dan is de kans groot dat veel mensen hier op GroenLinks of D66 stemmen.

Let ook op de vensterbanken; zijn de planten, lampen, beeldjes of kandelaars symmetrisch opgesteld? Dan is de kans aannemelijk dat hier conservatieve mensen wonen. Belemmeren rolluiken je blik op de vensterbanken? Waarschijnlijk ben je in een wijk met veel PVV of FvD-kiezers. Sociaal-geograaf Josse de Voogd heeft er inmiddels een sport van gemaakt.

„Hoewel er meerdere subtypes zijn en er natuurlijk altijd uitzonderingen zijn, onderscheid ik zes hoofdtypes”, vertelt hij.

Bakfietsen en veel groene voortuinen? GroenLinks doet het goed! / Josse de Voogd

19e eeuwse ring

GroenLinks, D66

„Hoewel hier in het verleden ook vaak D66 gestemd werd, zie je bij de laatste verkiezingen vooral veel GroenLinks in deze buurten. Hoe je ze herkent? De huizen zijn niet supergroot en er is veel ruimte voor groen. Op de brievenbussen pronken veel ja/nee of nee/nee-stickers en op de parkeerplaatsen zijn veel deelauto’s te zien. Sprekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld het Zeeheldenkwartier in Den Haag, de Schildersbuurt in Groningen en Assendorp in Zwolle."

De vensterbanken zijn asymmetrisch ingericht, er is ruimte voor kamerplanten en vooral de vingerplant is erg geliefd. Ook lopen er veel katten rond en zijn de gevels versierd met hangende bloembakken. Deze buurten liggen vaak iets buiten de binnenstad en nabij centrale stations, die vaak ook rond deze periode zijn opgeleverd”, aldus De Voogd.

Grote torenflats en houten schuttingen? Hier wonen fans van FvD en DENK / Josse de Voogd

Naoorlogse wijk

FvD, PVV, DENK

„De verschillen tussen wijken uit de jaren '50 tot en met '90 van de 20ste eeuw zijn best groot, maar het stemgedrag is consistent. Aan de ene kant heb je de buurten met flats en veel schotels en aan de andere kant heb je de zogenaamde bloemkoolwijken en woonerven die in de jaren ’70 en ’80 erg populair waren. Wat je hier veel ziet, zijn betegelde tuinen, houten schuttingen. De Bijlmer, het gebied rond Rotterdam Alexander en Nijmegen Dukenburg zijn hier goede voorbeelden van, maar nagenoeg elke grote stad heeft veel van zulke wijken. Ook groeikernen als Nieuwegein passen in dit profiel.”

„Scooters zie je hier ook veel terug, deze wijken liggen in de regel iets verder van het centrum af, waardoor een scooter een handig vervoersmiddel is. Portiekflats, hoogbouw en rijtjeshuizen wisselen elkaar af. Vooral in het zuiden van het land zie je in dit soort gebieden veel rolluiken. Er is doorgaans bovengemiddeld veel werkloosheid, vooral in de wijken uit de wederopbouwtijd en de jaren ’60.”

CDA doet het hier een stuk beter dan in de stad / Josse de Voogd

Omringend dorp

FvD, VVD, CDA

„Dit zijn de dorpen die dichtbij de steden liggen, maar nog wel hun dorpse karakter hebben behouden. Denk hierbij aan Katwijk, Poortugaal bij Rotterdam of Weurt bij Nijmegen. Hoewel er overduidelijk redelijk wat geld is, is er hier niet echt sprake van een elite woonachtig in villa’s. De straten zijn schoon en het oogt allemaal iets burgerlijker dan de stad.”

Wat een omringend dorp precies kenmerkt? „Vanwege de afstand met het werk en de stad, zijn twee auto’s per huishouden hier absoluut geen uitzondering. De vensterbanken lijken wel het tegenovergestelde van de yuppenbuurt. Hier wordt gekozen voor symmetrie, dit kan met woondecoraties maar kan ook met statige plantenbakken, kandelaars of lampen. Tot slot zal je opvallen dat hier bovengemiddeld veel buxushaagjes de percelen omheinen”, somt de sociaal-geograaf op.

De Vinexwijken aan het water doen het goed bij rechtse stemmers / Josse de Voogd

Nieuwbouw/Vinexwijk

VVD, FvD

„Deze wijken liggen aan de rand van de stad en hebben doorgaans minder voorzieningen en arbeidsplekken dan andere buurten waar wonen en werken meer naast elkaar is gesitueerd. Meerdere auto’s zijn dus noodzakelijk om op je plaats van bestemming te komen. Denk hierbij aan wijken als Zuiderburen in Leeuwarden, Leidsche Rijn in Utrecht of Vathorst in Amersfoort."

„Vooral bij de vinexwijken er veel ruimte voor waterpartijen, moderne koophuizen en relatief kale brede straten. De voortuinen zijn onderhoudsvriendelijk en strak ingericht. Ook de tuinmeubels van nepriet en de trampolines passen in dit praktische patroon. Dit type is populair onder gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd."

Een mengelmoes van PVV, GroenLinks en FvD / Josse de Voogd

Industriewijk in transitie

GroenLinks, FvD, PVV

„Waar oude fabriekspanden vroeger gesloopt werden, zijn ze in dit soort buurten een blikvanger geworden. De karakteristieke panden uit de eerste helft van de 20ste eeuw zijn in de afgelopen jaren omgetoverd tot een broedplaats voor kunstenaars en kleine ondernemers of een foodhall. Je ziet hier een mengeling van aan de ene kant oude arbeiderswoningen en aan de andere kant gerenoveerde delen."

„Eigenlijk zie je hier een mengelmoesje van allerlei verschillende bouwjaren en stijlen terug. Dit zijn de plekken waar de yuppen in de komende jaren naar toe trekken. Toch is ook het volkse karakter nog steeds goed zichtbaar, tijdens WK’s en EK’s van Oranje worden de straten versierd met oranje vlaggetjes. Wanneer de renovatie erop zit, stijgen de huurprijzen wat ervoor zorgt dat de inwoners met een lager inkomen wegtrekken. Nergens wonen GroenLinksers en FvD’ers dichter bij elkaar."

Een paar voorbeelden van dit soort wijken zijn het gebied rond Strijp-S in Eindhoven, Amsterdam-Noord en de Bothoven in Enschede.

Ruime villa's en een hoop groen, de VVD is hier geliefd / Josse de Voogd

Elitedorpen/villawijk

VVD, D66 (stad), CDA (dorp)

„Dit soort plekken kunnen een wijk in een stad zijn, maar ook dorpen nabij grote steden zijn zoals Oegstgeest, Bloemendaal en Ubbergen. Je ziet meteen dat de mensen hier riant leven, mooie vrijstaande villa’sof jaren dertig woningen met erkers, keurig onderhouden lange opritten met grind. De woningen zijn keurig afgewerkt met luifels en omheind door sierlijke ijzeren hegjes."

„Het afval wordt hier keurig gescheiden, met Koningsdag gaat de vlag uit en de bewoners genieten van hun oude dag. Bomen en groen hebben spelen hier een prominente rol, mocht deze wijk in de stad liggen dan is er in veel gevallen een stadspark nabij en mocht de wijk iets landelijker gelegen liggen dan is het bos op een steenworp afstand."

Heb je de smaak te pakken gekregen? Bij de Correspondent lichtte De Voogd zijn bevindingen nog gedetailleerder toe.


Afgelopen 5 jaar zijn warmste ooit

Afgelopen 5 jaar zijn warmste ooit

In een zondag gepubliceerd VN-rapport staat dat de 5-jarige periode die dit jaar eindigt, de warmste ooit zal zijn. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

In een VN-rapport dat op zondag gepubliceerd is staat dat de 5-jarige periode die dit jaar eindigt, de warmste ooit zal zijn.

Het rapport loopt vooruit op de belangrijke klimaattop die maandag in New York wordt bijgewoond door meer dan zestig wereldleiders. Secretaris-generaal van de VN António Guterres zal er bij de landen op aandringen om hun doelstellingen om de uitstoot van broeikasgassen te verhogen.

Klimaatverandering


Nederlander verdrinkt in zee bij Valencia

Nederlander (55) verdrinkt in zee bij Valencia

Een 55-jarige Nederlander is zaterdagavond verdronken in de Middellandse Zee in de buurt van de Spaanse kustplaats Valencia. /ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Een 55-jarige Nederlander is zaterdagavond verdronken in de Middellandse Zee in de buurt van de Spaanse kustplaats Valencia. Dat melden lokale media zondag.

Volgens de nieuwssite 20minutos zijn dit weekeinde binnen zestien uur vier mensen verdronken in de zee bij Valencia.

Persoon dreef in zee


PSV en Ajax spelen gelijk (1-1) in Eindhoven

PSV en Ajax spelen gelijk (1-1) in Eindhoven

De topper in de eredivisie tussen PSV en Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. In Eindhoven eindigde het duel in 1-1. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

De topper in de eredivisie tussen PSV en Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. In Eindhoven eindigde het duel in 1-1.

PSV en Ajax blijven daardoor voorlopig ongeslagen. Beide clubs hebben na zes duels veertien punten. Nummer drie Vitesse staat ook op veertien punten, maar de Arnhemmers hadden daar een wedstrijd meer voor nodig.

Kansen gemist


Excuses en vip-plaats bij herdenking voor geweigerde veteranen

Excuses en vip-plaats bij herdenking voor geweigerde veteranen

Burgemeester Ahem Marcouch van Arnhem heeft excuses gemaakt aan de de vier veteranen die vrijdag in Arnhem werden geweigerd bij de Airborne-herdenking. /ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Burgemeester Ahem Marcouch van Arnhem heeft excuses gemaakt aan de de vier veteranen die vrijdag in Arnhem werden geweigerd bij de Airborne-herdenking. Daarnaast beloofde Marcouch dat ze bij de volgende herdenking wél een vip-plaats krijgen.

De Arnhemse burgemeester noemt de weigering 'ontzettend pijnlijk'. „Dit is helaas misgegaan. Dat moeten we de volgende keer beter doen." Na de herdenking op de begraafplaats in Oosterbeek, stond Marcouch de veteranen op te wachten. Hij schudde ieder van hen de hand en bood persoonlijk zijn excuses aan. Dat vertelt de voorzitter van de 1944 Alliance Normandy-Market Garden aan Omroep Gelderland.

Teruggestuurd naar hotel


Minder neushoorns gedood door stropers

Minder neushoorns gedood door stropers

Het aantal door stropers gedode neushoorns in Zuid-Afrika is iets gedaald. /Unsplash

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 18:33

Goed nieuws! Stropers in Zuid-Afrika hebben iets minder neushoorns gedood. In de eerste helft van 2019 is het aantal gedode dieren gedaald van 386 naar 318 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, aldus minister van Milieu Barbara Creecy zondag ter gelegenheid van de Wereld Neushoorndag.

'Strijd nog lang niet voorbij'

„Hoewel de strijd tegen stroperij nog lang niet voorbij is, zijn we er trots op dat de inspanningen van de overheid, particuliere neushoornbezitters en bezorgde burgers vruchten afwerpen", schreef ze in een verklaring.


Likeability of5

Vrijwilligers ruimden zaterdag 78.000 stuks zwerfafval op

Deelnemers in Zaltbommel tijdens World Cleanup Day. Beeld: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 16:59

Heel wat vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag zwerfafval opgeruimd. Daarbij zijn zeker 78.000 stuks opgeruimd.

Deelnemers deden mee aan de World Cleanup Day. De opruimactie is onderdeel van een wereldwijde dag om zoveel mogelijk afval op te ruimen. De Plastic Soup Foundation maakte de totale opbrengst zondag bekend.

De 16.000 vrijwilligers die op ruim 1400 plekken afval opruimden, konden een speciale app gebruiken om te registeren om wat voor soort materiaal het ging en van welke merken de verpakkingen het meest op straat belanden. Vorig jaar legden de deelnemers nog 35.000 stuks afval vast met de app. Dat er dit jaar veel meer zwerfafval werd geregistreerd, komt volgens de organisatie doordat de deelnemers de app fanatieker hebben gebruikt.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Meer 65-plussers werken door: ‘Mijn verlangen om bezig te zijn blijf'

Meer 65-plussers werken: ‘Mijn verlangen om bezig te zijn blijft'

Vorig jaar telde Nederland 255.000 werkende 65-plussers. /ANP

Foto van 'Femke van Rooijen'

VANDAAG, 16:29

Er zijn steeds meer werkende 65-plussers: vorig jaar telde Nederland er 255.000. In 2003 waren dit er 75.000. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Zo staat Anne Marie Huitema (72) uit Soestdijk nog volop in het werkende leven. Begin dit jaar startte ze zelfs een eigen coachingsbedrijf. „Op mijn 59ste stopte ik met mijn werk als orthopedagoog, maar al snel besefte ik dat ik eigenlijk nog helemaal niet klaar was met werken.” Huitema begon met schilderen en van het een kwam het ander. Twaalf jaar lang gaf ze kunstexposities en workshops in Zuid-Frankrijk. „Ook dat werd na verloop van tijd minder, maar mijn verlangen om bezig te zijn bleef”, vertelt Huitema.

Een duidelijke missie


Batman-teken over heel de wereld te zien

Fijne Batman Day vanuit Mexico City! Beeld: ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

VANDAAG, 16:19

Niet alleen in Gotham verscheen dit weekend het lichtsignaal om Batman op de roepen, over de hele wereld was de superheld nodig. Ter ere van zijn 80e verjaardag werd het beroemde teken in heel wat grote steden geprojecteerd.

De superheld viert dit jaar zijn 80e verjaardag. Al sinds 1939 probeert het alter ego van Bruce Wayne zijn stad Gotham City veilig te maken. In mei van dat jaar verscheen hij voor het eerst in een stripboek van DC Comics. Hij werd bedacht door tekenaar Bob Kane na het succes van Superman. De vraag naar superhelden in stripboeken groeide.

Batman is een rijke detective die heel wat heeft getrained om zo het hoogst haalbare uithoudingsvermogen en spierkracht te krijgen. Hij helpt de politie regelmatig en die kunnen zijn hulp dan ook goed gebruiken. Met een speciaal lichtsignaal laat detective Jim Gordon aan Batman weten dat hij weer nodig is om de misdaad te bestrijden.


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

20 SEP 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Migranten proberen als 'volleybalteam' Griekse grens over te komen

Migranten proberen als 'volleybalteam' Griekse grens over te komen

De migranten droegen allemaal dezelfde sportkleding en hadden zelfs een volleybal bal meegenomen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 16:15

De Griekse politie heeft tien migranten opgepakt die zich voordeden als volleybalteam om zo van Athene naar Zwitserland te vliegen.

Luchthavenmedewerkers merkten echter op dat de getoonde paspoorten niet overeenkwamen met de identiteit van de reizigers. Na een grondige controle van de politie bleek dat de paspoorten gestolen waren of als verloren waren opgegeven.

Vermomming


Likeability of5

Dam tot damloop afgelast vanwege hitte

Solomon Berihu kwam als winnaar binnen bij de Dam tot Damloop. Beeld: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 14:59

De laatste groepen die zondag zouden starten met de Dam tot Damloop, mogen niet vertrekken. De organisatie heeft de hardloopwedstrijd stilgelegd vanwege de warmte.

Het besluit is genomen na overleg met politie, hulpdiensten en de gemeente. „Het gaat om enkele duizenden van de in totaal 45.000 lopers", aldus een woordvoerder.

Tijdens de hardloopwedstrijd tussen Amsterdam en Zaandam zijn al tussen de tien en twintig deelnemers in koelbaden gezet. Die zijn bedoeld om oververhitte lopers snel af te kunnen koelen, waardoor het risico op ernstig letsel sterk wordt verminderd.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Blussende brandweerman krijgt kopstoot

Beeld ter illustratie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 14:24

Een brandweerman van het korps Gooi en Vechtstreek is zaterdagavond bij het blussen van een grote brand in Bussum mishandeld door een omstander.

De brandweerman was bezig met het afladen van een container en waarschuwde de man voor gevaar omdat hij niet op veilige afstand stond. Hij kreeg daarop een kopstoot, meldt de brandweer.

Aanhouding


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Amerikaan verdrinkt tijdens doen huwelijksaanzoek onder water
Likeability of3

Amerikaan verdrinkt tijdens doen huwelijksaanzoek onder water

De Amerikaan Steven Weber wilde op vakantie zijn vriendin verrassen met een huwelijksaanzoek. /Facebook, Kenesha Antoine

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 13:30

Een Amerikaanse man die vorige week probeerde zijn vriendin onder water ten huwelijk te vragen heeft dat niet overleefd. Na het aanzoek verdronk hij, nog voordat zijn geliefde haar ja-woord kon uitspreken.

Het stel verbleef in een luxe-resort op Pemba, een eiland voor de kust van Tanzania. Ze hadden een kamer geboekt die deels onder water ligt, zo'n 250 meter uit de kust.

De Amerikaan Steven Weber wilde, op de derde dag van hun gezamenlijke vakantie, zijn vriendin Kenesha Antoine verrassen met een huwelijksaanzoek. Hij trok flippers aan en deed een duikbril op en dook het water in. Daar zwom hij voor het onderwaterraam van hun kamer. Zijn vriendin filmde het aanzoek vanuit de kamer.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Kabinet wil Formule 1 redden ondanks uitstoot schadelijke stikstof
Likeability of3

Kabinet wil Formule 1 redden ondanks uitstoot schadelijke stikstof

Het kabinet gaat er alles aan doen om de Formule 1-race volgend jaar op Zandvoort door te laten gaan. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 13:16

Het kabinet gaat er alles aan doen om de Formule 1-race volgend jaar op Zandvoort door te laten gaan, ondanks de problemen met stikstof. Dat verzekerde minister Bruno Bruins (Sport). Hij hoopt dat de wedstrijd geen gevaar loopt door de maatregelen die stikstof moeten beperken.

Er moeten nog allerlei vergunningen worden aangevraagd en verleend, benadrukte Bruins in het programma WNL op Zondag. Woensdag presenteert een commissie aanbevelingen hoe zo snel mogelijk de hoeveelheid stikstof in Nederland kan worden teruggedrongen. „Op Zandvoort krijgen ze hier hartkloppingen van." De datum staat immers vast. De bewindsman zegt het met argusogen te bekijken.

Maar „natuurlijk" wil het kabinet er voor zorgen dat de race gereden kan worden, aldus Bruins. „Daar kijkt toch heel Nederland naar uit".


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Herdenkingen bevrijdingsoperatie Market Garden populairder dan ooit

Herdenkingen bevrijdingsoperatie Market Garden populairder dan ooit

De herdenkingen van de geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden zijn populairder dan ooit. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 12:29

De herdenkingen van de geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden, afgelopen week precies 75 jaar geleden, zijn populairder dan ooit. 

Niet alleen de grote, bekende herdenkingen breken elk bezoekersrecord, ook bij de kleinere bijeenkomsten in Limburg, Brabant en Gelderland staan de bezoekers rijen dik. „Mensen hebben steeds meer behoefte om dingen samen te delen", verklaart burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen.

Volgens de organisaties van onder andere de luchtlandingen in Ede, de herdenking bij de Rijnbrug in Arnhem en de erewandeling Sunset March in Nijmegen speelt het mooie weer dit weekeinde een grote rol. En ook de aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders, zoals prins Charles en prinses Beatrix in Ede en ambassadeurs en bewindslieden in alle plaatsen zorgt voor extra belangstelling. „Maar ook toen er nog niets definitiefs over het weer te zeggen was, stond de telefoon al roodgloeiend", zegt een woordvoerster van Bridge to Liberation, het muziekspektakel op de Rijnbrug in Arnhem.


'Gevaarlijke situaties metrostations Rome door verborgen gebreken'

'Gevaarlijke situaties metrostations Rome door verborgen gebreken'

In Rome raakten mensen in 2018 al eens gewond toen een roltrap op hol sloeg. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 11:59

Gebrekkig onderhoud van het metrosysteem en het veiligheidssysteem voor de roltrappen in Rome heeft op de bij toeristen populaire metrostations tot gevaarlijke situaties geleid. Zo raakten er in oktober 2018 24 mensen gewond toen de roltrap ineens heel snel begon te draaien.

Bij één van de gewonden moest zelfs een voet worden afgezet. Burgemeester Virginia Raggi van de Italiaanse hoofdstad heeft het contract met het onderhoudsbedrijf ontbonden, maar de problemen en de gevaren blijven. „Wij sluiten niet uit dat door verborgen gehouden gebreken zich nog meer incidenten kunnen voordoen", aldus het Openbaar Ministerie. De politie begon een onderzoek nadat in oktober vorig jaar bij het metrostation Repubblica 24 mensen gewond waren geraakt, van wie één ernstig.

Op hol geslagen


Aardbeving Albanië: meer dan 100 gewonden

Aardbeving Albanië: meer dan 100 gewonden

Zeker 293 woningen raakten beschadigd. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:40

Meer dan honderd mensen zijn gewond geraakt door een reeks aardbevingen in Albanië. Het kleine Balkanland is opgeschrikt door de zwaarste beving in tientallen jaren, met veel schade en paniek tot gevolg. De meeste slachtoffers raakten volgens plaatselijke media alleen lichtgewond.

De krachtigste aardbeving van 21 september had volgens de autoriteiten een kracht van 5,8. Het ging volgens het ministerie van Defensie om de zwaarste beving in twintig of dertig jaar". Geschrokken inwoners renden massaal de straat op, onder meer in hoofdstad Tirana. Twee andere bevingen hadden een kracht van 5,1 en 4,7.

De aardbevingen waren onder meer te voelen in buurlanden Montenegro en Noord-Macedonië. De Albanezen kregen ook 's nachts geen rust. Er volgde na middernacht nog een zware beving. Die had volgens de eerste berichten een kracht van 4,8.


Inbreekster loopt tegen de lamp door loodzware buit in kinderwagen
Likeability of5

Inbreekster loopt tegen de lamp door loodzware buit in kinderwagen

De buit van de vrouw is teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:20

Een inbreekster in het Amerikaanse Bakersfield (Californië) is flink tegen de lamp gelopen toen ze ruim 6000 dollar aan gestolen kwartjes in haar kinderwagen probeerde te vervoeren.

Het viel agenten op hoe veel moeite de vrouw had om de kinderwagen waar ze mee liep vooruit te duwen. Bij nadere inspectie kwamen de agenten erachter dat de vrouw helemaal geen kind vervoerde maar ruim 6000 dollar aan kwartjes.

De 29-jarige vrouw probeerde nog weg te rennen, maar kon worden opgepakt. Ze wordt onder meer verdacht van inbraak, drugsbezit en verzet tegen haar arrestatie. Het muntgeld dat ze vervoerde bleek gestolen te zijn uit een woning.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Passagiers cruise walgen van IJmuiden: 'Leek wel sociale woningbouw'
Likeability of5

Passagiers cruise walgen van IJmuiden: 'Leek wel sociale woningbouw'

Archieffoto van een cruiseschip in IJmuiden. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Passagiers van een Britse 'mystery cruise' zijn niet bepaald onder de indruk geraakt van het Nederlandse IJmuiden. Passagiers mopperden over hoe lelijk de plekken die ze bezoeken, waaronder IJmuiden, eigenlijk zijn.

Het idee achter de 'mystery cruise' is om mensen een aantal onontdekte pareltjes te laten zien. Maar erg tevreden zijn de passagiers van de luxe, elfdaagse boottocht van bijna 1600 euro niet.

IJmuiden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar