Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 10 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Wat een weer: De eerste storm van 2019 is een feit

Het was zondag flink trappen om op de fiets vooruit te komen: met windstoten van zo’n 120 kilometer per uur was de eerste storm van 2019 een feit.

Windstoten van 121 km/u

De zuidelijke helft van Nederland beleefde zondagmiddag de eerste storm van het jaar. In de Zeeuwse plaats Vlissingen werd vroeg in de middag de zwaarste windstoot van 121 kilometer per uur geregistreerd, meldt Weeronline. In Ell (Midden-Limburg) werd een windstoot van 120 kilometer per uur geregistreerd. Opvallend, want dat was op dit meetpunt voor het eerst in maar liefst twintig jaar. Ook in Zeeland, het zuiden van Zuid-Holland en Noord-Brabant waren zeer zware windstoten van boven de 100 kilometer per uur.

De laatste keer dat het officieel tot storm kwam was op 24 januari 2018. Meteorologen spreken van een officiële storm als de gemiddelde windsnelheid over een heel uur uitkomt op kracht 9 op de schaal van Beaufort.

Maandag opnieuw kans op storm

Breng je regenjas nog niet naar zolder: maandag is er opnieuw kans op storm. Dit keer aan de westkust en mogelijk ook in het Waddengebied en op het IJsselmeer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat een weer: De eerste storm van 2019 is een feit
Sluiten