Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 12 mrt 2019 / 13:10 uur

VS onderschept coke-container op weg naar Rotterdam

Het scheelde maar een haartje of er kwam meer dan 1500 kilo cocaïne aan in havenstad Rotterdam. De Amerikaanse douane vond de cocaïne net voor vertrek. Volgens de Customs and Border Protection is de lading goed voor 77 miljoen dollar, omgerekend 68 miljoen euro. Er hebben nog geen arrestaties plaatsgevonden.

De witte poeder zat verstopt in zestig dozen. De dozen werd eind vorige maand gevonden in een container vanuit New York. Het is de grootste drugsvangst in die haven in een kwart eeuw tijd.

Londen

De Amerikaanse rechercheurs zeggen getipt te zijn door Britse collega’s. De cocaïne zou vanuit New York de weg afleggen naar Rotterdam, waarna Londen de eindbestemming zou zijn, zo zegt de Britse justitie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VS onderschept coke-container op weg naar Rotterdam
Sluiten