Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Vrouw verzint moord voor snelle hulp van politie

Een Duitse dronken vrouw belde de politie om een moord aan te geven. Ze belde het alarmnummer en vertelde dat haar man om het leven was gebracht. In werkelijkheid blokkeerde een geparkeerde auto haar garage. „Ze dacht dat als ze een moord zou melden de politie sneller ter plekke zou zijn”, zei een woordvoerder van het bureau Berchtesgaden in de Duitse media.

Dat klopte. Agenten, en ook de dienstdoende arts, stoven donderdagmorgen vroeg naar de plaats des onheils. Ze troffen er echter geen lijk aan maar alleen de 44-jarige vrouw, in een walm van alcohol.

Opdraaien voor de kosten

Omdat de kersverse ‘weduwe’ absoluut van plan was in te stappen en weg te rijden zodra de doorgang was vrijgemaakt, werden haar autosleutels uit voorzorg ingevorderd. De aangeschoten dame draait op voor de kosten van de inzet van hulpdiensten.

Dat zal in de papieren lopen. Bovendien kan ze een aantekening op haar rijbewijs verwachten en een aanklacht wegens misbruik van het alarmnummer. Onduidelijk bleef of ze überhaupt is getrouwd en zo ja waar haar echtgenoot dan uithing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.