Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 27 mrt 2019 / 15:50 uur

Vrouw bevalt van tweeling met verschillende vaders

De kans is klein, heel klein. Tot nu toe zijn er slechts tien gevallen van superfecundatie bekend en de kans om de loterij te winnen is groter. Toch gebeurde het een moeder in China: ze beviel van een tweeling met twee verschillende vaders.

Superfecundatie is een dubbele zwangerschap waarbij meerdere eitjes in eenzelfde ovulatieperiode worden bevrucht op verschillende momenten. Het overkwam een vrouw uit de Chinese stad Xiamen City.

Vreemd gegaan

De man van de vrouw, hij heeft in Chinese media het pseudoniem Xiaolong gekregen, kwam er bij de geboorte van de tweeling achter dat een van de kinderen maar weinig op hem leek. Hij eiste een DNA-test. Toen de resultaten bekend werden, kon de vrouw niets anders dan opbiechten dat ze een keer was vreemd gegaan. De vrouw wilde eerst de testresultaten vervalsen, maar dat bleek niet te lukken.

De situatie kwam aan het licht toen Xiaolong zijn kinderen wilde registeren. Volgens Britse media wil de man alleen de zorg voor zijn eigen kind dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw bevalt van tweeling met verschillende vaders
Sluiten