Metro
Metro Nieuws 20 mrt 2019 / 12:32 uur

Vrijdagavond stille tocht voor slachtoffers Utrecht

Vrijdagavond zal er een stille tocht worden gehouden om de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht te herdenken. Daarbij kwamen drie mensen om het leven, zeven anderen raakten gewond. Drie daarvan zijn er ernstig aan toe.

De stille tocht begint om 19.00 uur in de omgeving van het Jaarbeursplein. Vanaf daar gaat de stoet naar het 24 Oktoberplein, waar het drama plaatsvond.

Witte en rode bloemen

De organisatoren willen graag dat mensen een zaklamp en witte en rode bloemen meenemen naar de vlag van Utrecht. De gemeente ondersteunt de initiatiefnemers van de tocht. „Op vrijdagavond 22 maart om 19.00 uur is er een stille tocht waarbij we samen onze gevoelens en emoties delen. We tonen ons respect en medeleven aan de getroffenen en hun nabestaanden", zo laat de gemeente weten.

Vanaf het Jaarbeursplein voert de tocht via de Graadt van Roggenweg naar het 24 Oktoberplein, dat is de route die de sneltram rijdt. Aan het einde van de tocht kunnen de deelnemers de bloemen neerleggen op de gedenkplaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrijdagavond stille tocht voor slachtoffers Utrecht
Sluiten