Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Verzekeraar ontslaat werknemer wegens sexten

Een werknemer van verzekeraar NN is op staande voet ontslagen omdat hij onder werktijd een seksfilmpje had gemaakt. Volgens de rechter is het ontslag terecht, schrijft RTL Nieuws. 

Snapchat

In mei 2018 zat te toen 28-jarige werknemer op de wc in het Haagse hoofdkantoor, toen hij een seksueel filmpje maakte voor een vrouwelijke collega met wie hij toen een seksuele relatie had. Dit stuurde hij via Snapchat. De collega in kwestie had het filmpje echter opgeslagen en stapte hiermee een halfjaar later naar de werkgever. Die zette de man na kort onderzoek gelijk op straat.

In de ontslagbrief schreef de verzekeraar dat „u ook stelselmatig op andere momenten foto’s van uw geslachtsdeel heeft gemaakt, en via social media heeft verstuurd aan dezelfde collega". De werknemer stapte in december naar de rechter om het ontslag aan te vechten. Het filmpje betrof volgens hem een privéaangelegenheid, wat geen reden voor ontslag op staande voet kan zijn.

Erotische foto’s

Ook had de vrouwelijke collega hem ook „erotische foto’s" gestuurd. De rechter ging daar echter niet in mee. De man gedroeg zich namelijk niet als goede werknemer door onder werktijd te sexten. „Door de beelden tijdens werktijd naar een collega te sturen is er geen sprake meer van louter privégedrag. (…) De collega heeft door deze handelswijze onder werktijd pornografische beelden onder ogen gekregen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.