Metro
Metro Nieuws 18 mrt 2019 / 10:09 uur

Vermeende massamoordenaar wil geen advocaat

Brenton Tarrant (28), hoofdverdachte van het bloedbad in Nieuw-Zeeland wil geen advocaat. Hij heeft de advocaat die hem was toegewezen ontslagen. Tarrant wil zichzelf verdedigen tijdens zijn rechtszaak.

Toenmalige advocaat van de verdachte Richard Peters vertelde aan persbureau AFP dat zijn cliënt geen gebruik meer wil maken van zijn diensten. Ook gaf Peters aan dat de vermeende massamoordenaar „rationeel" op hem overkwam. De Australiër moet op 5 april weer voor de rechter verschijnen. Hij is al beschuldigd van moord, maar hoogstwaarschijnlijk zijn er meer aanklachten op hem te verhalen.

Doelwit in zicht

De politie van Nieuw Zeeland heeft daarnaast ook nog een tiener opgepakt in verband met de schietpartijen. De man (18) zou onder meer de live-beelden van de schutter op internet hebben verspreid. Ook zou hij een foto online hebben gezet van één van de aangevallen moskeeën met daarbij de tekst: „target acquired” (doelwit in zicht).

Hij kreeg maandag te horen dat hij voorlopig in hechtenis moet blijven, aldus de krant New Zealand Herald. De man was volgens de politie waarschijnlijk niet direct betrokken bij het bloedbad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vermeende massamoordenaar wil geen advocaat
Sluiten