Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 mrt 2019 / 18:59 uur

Verblijfsvergunning voor Armeens gezin Tamrazyan

De Armeense Hayarpi Tamrazyan heeft samen met haar ouders, broer en zus dinsdag een verblijfsvergunning gekregen. Theo Hettema, voorzitter van de Protestantse Kek in Den Haag heeft dat dinsdag laten weten. Het gezin Tamrazyan zat maandenlang in kerkasiel in buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag.

De doorlopende kerkdienst moest voorkomen dat de uitgeprocedeerde familie uitgezet zou worden. De familie Tamrazyan is al negen jaar in Nederland. „Dank jullie wel allemaal voor jullie steun, jullie kaarsjes etc!”, twitterde Hayarpi Tamrazyan in reactie op het krijgen van de verblijfsvergunning.

Akkoord kinderpardon

Eind januari sloten de coalitiepartijen een akkoord over het kinderpardon. Door die regeling groeide de hoop van Hayarpi Tamrazyan en haar familie dat ze toch in Nederland mochten blijven.

Hettema liet weet heel dankbaar te zijn dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) sinds het akkoord over het kinderpardon zo snel werk heeft gemaakt van het regelen van een verblijfsvergunning voor het gezin Tamrazyan en veel andere families.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verblijfsvergunning voor Armeens gezin Tamrazyan
Sluiten