Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 mrt 2019 / 07:54 uur

Veertien doden Alabama als gevolg van tornado’s

In het Amerikaanse Lee County in de staat Alabama zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen door twee tornado’s. Dat heeft sheriff Jay Jones gezegd tegen lokale media. Hij verwacht dat het dodental nog kan oplopen. Daarnaast zijn ook meerdere mensen gewond geraakt en worden nog mensen vermist.

Zoeken naar puin

De zoektocht naar overlevenden of lichamen onder het puin in de regio is stilgelegd omdat het te donker werd. Maandagochtend (lokale tijd) wordt de zoektocht weer hervat.

In welke plaatsen de doden zijn gevallen en hoe ze zijn overleden, zei de sheriff niet. Volgens lokale media zijn meerdere kinderen omgekomen. De gouverneur van Alabama liet op Twitter weten dat er mogelijk nog meer noodweer aankomt.

Catastrofaal

Op sociale media is te zien dat meerdere huizen in de getroffen plaatsen met de grond gelijk zijn gemaakt. „De schade is catastrofaal", aldus Jones. Zeker 42.000 woningen zitten zonder stroom. Komende nacht daalt de temperatuur flink in het gebied, terwijl veel mensen nu geen verwarming meer hebben door de storm.

Ook in buurstaten Georgia en Florida zijn veel gebouwen flink beschadigd door de tornado’s. Daar zijn voor zover bekend geen doden gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veertien doden Alabama als gevolg van tornado’s
Sluiten