Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Veel Nederlanders vinden openmaken verpakking lastig

Heb je af en toe moeite om een pepermuntje uit de verpakking te halen? Of krijg je die deksel maar niet van de appelmoes af? Dan ben je niet de enige. Veel mensen ergeren zich aan de verpakkingen van eten. Dat blijkt uit onderzoek van ReumaNederland en ANBO (belangenorganisatie voor senioren).

Zeker 98 procent van de ondervraagden zegt wel eens moeite te hebben met een verpakking en 40 procent heeft hier dagelijks last van.

Gewond raken

Zeker 55 procent van de ondervraagden zegt wel eens gewond te zijn geraakt door het openen van een verpakking. De belangrijkste boosdoeners zijn de deksels van glazen potten, hard plastic, strakke verpakkingen en glazen flessen met een draaidop.

„Dat grote groepen mensen een hulpmiddel moeten inzetten om überhaupt een verpakking open te krijgen, mag niet normaal gevonden worden. En dat ze hierbij gewond raken al helemaal niet", aldus Liane de Haan van ANBO.

Opvallend is dat iedereen hier last van heeft en niet alleen mensen met reuma, zegt Sija de Jong van ReumaNederland. „Fabrikanten zouden de gebruiksvriendelijkheid veel belangrijker moeten vinden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.