Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 6 mrt 2019 / 14:20 uur

Vader Insiya uit ouderlijke macht gezet

Shehzad H., de vader van het ontvoerde meisje Insiya raakt het gezag over zijn dochtertje kwijt. Dat heeft de rechtbank Noord-Holland besloten, nadat de Raad voor de Kinderbescherming een zaak begon.

Het 5-jarige meisje werd ontvoerd naar India. Uit onderzoek van de Raad blijkt dat er geen zorgen zijn over de welvaart, maar wel over haar emotionele gesteldheid. De vader hield de moeder niet op de hoogte over het welzijn en de ontwikkeling van Insiya en hij maakte het contact tussen familieleden onmogelijk. De rechter sluit zich hier bij aan. Insiya wordt in haar ontwikkeling bedreigd en die situatie duurt al veel te lang, is het oordeel. Dat is dan ook de reden dat de moeder als enige het gezag krijgt over haar dochter.

Ontvoering

Insiya werd in september 2016 op gewelddadige wijze uit het huis van haar oma in Amsterdam gehaald en meegenomen naar India. Tegen vader H. en zeven medeverdachten loopt een strafzaak wegens ontvoering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader Insiya uit ouderlijke macht gezet
Sluiten