Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Trump wil Saturday Night Live van de buis hebben

Als het aan de Amerikaanse president Donald Trump ligt, wordt het satirische programma Saturday Night Live (SNL) van de buis gehaald. Hij wil dat de Amerikaanse mediawaakhond FCC de mogelijkheden van verwijdering gaat bekijken.

SNL is al meer dan veertig jaar op de Amerikaanse televisie te zien en neemt regelmatig mensen op de hak. Zo ook Trump en zijn voorgangers. Acteur Alec Baldwin speelt daarin een belangrijke rol en persifleert Trump in sketches. Baldwin is in het dagelijkse leven ook een prominente criticaster van de president.

Talentloos en niet grappig

„Het is verwonderlijk dat shows als SNL, die helemaal niet grappig of getalenteerd zijn, zoveel van hun tijd kunnen besteden aan het ‘pakken’ van één persoon (mij), zonder ook maar aandacht te schenken aan de andere kant van het verhaal", schrijft Trump op zijn favoriete medium.

„Moeten de FCC en de Electorale zich hierover niet eens buigen? Bij zo veel eenzijdige nepnieuwsberichten in de media moet sprake zijn van een geheime samenwerking met de Democraten en natuurlijk met Rusland!"

Benieuwd hoe die sketches van Baldwin eruit zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.