Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Stewardess Virgin Atlantic hoeft geen make-up op

De stewardessen van Virgin Atlantic hoeven zich niet meer op te maken als ze dat niet willen. Volgens de Britse vliegmaatschappij is het een symbolische koerswijziging. „We doen het anders dan anderen in de vliegwereld. Onze uniformen moeten reflecteren wie wij als individuen zijn."

Broek

Ook krijgen de vrouwen standaard een broek mee in het uniformenpakket. Een „significante verandering voor de luchtvaart", noemt de maatschappij het zelf. Virgin Atlantic zou dit hebben gedaan na overleg met het personeel. Mochten de stewardessen willen, mag make-up natuurlijk wel.

Stewardess Virgin Atlantic hoeft geen make-up op
Eigenaar Richard Branson met twee stewardessen / ANP

Geen sneakers

KLM is niet onder de indruk van de verandering, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. „Onze regel is dat stewardessen er netjes en goed verzorgd uit moeten zien. Make-up is daar een onderdeel van. We vragen vooral natuurlijke en lichte kleuren te gebruiken.” Make-up hoort er, net als een paar hakken, gewoon bij volgens de woordvoerster. „Als je moe bent, zie je er dankzij de make-up wat wakkerder uit.” En die hakken dat „hoort bij het goed verzorgd eruit zien. Een paar sneakers zit niet in het uniform”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stewardess Virgin Atlantic hoeft geen make-up op
Sluiten