Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mrt 2019 / 12:46 uur

Snel rijk worden? Ga in duiven handelen

Je geld verdienen met hard werken is overrated. Weet je waar goud geld in zit? De duiventeelt. In België heeft de West-Vlaamse prijsduif Armando tijdens een veiling een bedrag van ruim 1.2 miljoen opgeleverd. Dan zit je wel gebakken.

Nieuwe kampioenen

Het nieuwe baasje van de duif komt uit China. Er is om precies te zijn 1.252.000 euro voor het dier neergelegd. In totaal werden er 178 duiven verkocht op de veiling, allen van vader en zoon Verschoot. Al die dieren samen leverden een bedrag op van meer dan twee miljoen euro.

Dat Armando het meeste geld op zou brengen was al wel verwacht: hij is namelijk een van de meest succesvolle langeafstandsduiven die België ooit heeft gekend. Met de verkoop is z’n carrière echter wel voorbij; de duif gaat zeer waarschijnlijk ingezet worden om nieuwe kampioenen te kweken. Hem nog laten vliegen is daarbij een te groot risico, legt Nikolaas Gyselbrecht van Pigeon Paradise (PIPA) uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snel rijk worden? Ga in duiven handelen
Sluiten