Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Slipperverbod in Italiaans park Cinque Terre

Op wandelpaden van de Italiaanse toeristische regio Cinque Terre wordt het dragen van slippers verboden. Volgens Italiaanse media heeft het nationale park in de Ligurische regio aangekondigd dat iedereen die geen goed schoeisel draagt een boete kan verwachten van tussen de van 50 tot 2500 euro.

Vele verwondingen

De reden hiervoor zijn de vele verwondingen die toeristen oplopen door ongeschikt schoeisel op de soms moeilijk begaanbare wandelpaden tussen de schilderachtige dorpjes.

De gewonden moeten vaak met een helikopter uit het park worden gehaald, aldus parkdirecteur Patrizio Scarpellini. „Het probleem is dat veel toeristen de wandelingen onderschatten en denken dat ze nog op het strand zijn.”

De toeristenstroom in de pittoreske dorpjes aan de steile kust, die met elkaar verbonden zijn door een wandelpad, is de laatste jaren toegenomen. Vooral cruisetoeristen die aanmeren in de nabijgelegen haven van La Spezia overspoelen de dorpjes in de zomer.

Goed geïnformeerd

De maatregelen tegen dragers van teenslippers kunnen nog niet onmiddellijk in werking gaan dit seizoen. Eerst moeten volgens Scarpellini de bezoekers volledig geïnformeerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.