Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

SGP wil poster zoenende vrouwen verwijderd hebben

Een poster met twee zoenende vrouwen met daarop de tekst ‘dating met passie’. De SGP in Gelderland schrikt daar een beetje van. De partij wil de posters, die in provinciale bushokjes te vinden zijn, verwijderd hebben. De SGP meent dat veel inwoners van Gelderland „niet kunnen instemmen met dergelijke reclame" en dat „dit soort reclame geen bron van inkomsten behoort te zijn voor de provincie."

Eigendom provincie

Dat blijkt uit vragen die de provinciale SGP-fractie en de raadsfractie in Barneveld hebben gesteld. In Barneveld is coalitiepartij SGP met acht leden de grootste in de raad. Maar aangezien de bushokjes eigendom van de provincie zijn, verwees Barneveld de vragenstellers door.

De reclameposters zijn van datingsite Novamora. De SGP vindt dat Gelderland regels moet opstellen om ‘dergelijke aanstootgevende reclame’ te voorkomen. „Het past niet bij een levenswijze conform de bijbel."

Novamora is gevestigd in Nijmegen en is gericht op stellen en singles die ‘een spannende date willen’. De SGP zegt sowieso tegen datingsites te zijn. Volgens Ruitenberg veroorzaken de sites ‘veel narigheid’.

Het schrikt wel vaker af

In februari dit jaar ontstond er ook ophef over een poster van de H&M waar twee zoenende vrouwen te zien waren. Eerder, in maart 2018, werden er bushokjes vernield na een poster van Suitsupply met twee zoenende mannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.