Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Ruim 123.000 euro voor uitvaart slachtoffers Utrecht

Er is al bijna 125.000 euro opgehaald voor nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag in Utrecht die vorige week plaatsvond.

Twee inzamelingsacties

De buurvrouw van slachtoffer Roos Verschuur startte met een inzamelingsactie, omdat Roos’ vader ‘het niet zo breed heeft’. Zij hoopte met de actie op 2500 euro, om zo de begrafenis te kunnen financieren.

De campagne van buurvrouw Martje Beniest-Kleppe uit Vianen heeft op moment van schrijven al bijna 109.000 euro opgeleverd. Meer dan 10.000 mensen hebben geld overgemaakt.

Een tweede inzamelingsactie heeft ruim 14.000 euro opgeleverd – op deze website hebben 859 mensen toegezegd geld te storten. Het totaalbedrag staat daarmee vanochtend op zo’n 123.000 euro.

Geld verdeeld onder alle slachtoffers

„Mijn buurman heeft het niet breed, is alleenstaand en woonde met Roos samen. Om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter, wil ik hem graag ondersteunen’’, schreef Martje Beniest bij de actie. Het doel van Beniest is dat de nabestaanden van Roos, die werkzaam was in een snackbar in Vianen, in alle rust kunnen rouwen.

Nadat het streefbedrag was gehaald, werd besloten het geld te bestemmen voor alle slachtoffers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.