Metro
Metro Nieuws 17 mrt 2019 / 18:44 uur

Rowling bevestigt: Dumbledore verliefd op vijand

De echte Potterheads wisten het misschien al wel, maar schrijfster J.K. Rowling heeft het nu toch eindelijk bevestigd. Albus Dumbledore was inderdaad verliefd op aartsvijand Gellert Grindelwald. Het is voor eerst dat Rowling zich over deze theorie heeft uitgelaten.

Passie en romantiek

Al sinds bekend werd dat Dumbledore homoseksueel is, werd door fans gespeculeerd over een mogelijke relatie met Grindelwald in zijn jonge jaren. Rowling zegt nu dat er sprake was van een „gepassioneerde en romantische relatie”. “Maar zoals in elke relatie, of die nu hetero- of homoseksueel is: je weet nooit wat de andere persoon voelt. Je kan het nooit weten, je kan alleen geloven dat je het weet.”

Rowling bevestigt: Dumbledore verliefd op vijand
Johnny Depp speelt Grindelwald / ANP

Zowel Dumbledore als Grindelwald waren in het tweede deel van de Fantastic Beasts-reeks te zien. Jude Law vertolkte de rol van Dumbledore, Johnny Depp speelde zijn vijand. Er zijn nog drie Fantastic Beasts-films op komst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rowling bevestigt: Dumbledore verliefd op vijand
Sluiten