Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Potentiële verloofde licht de boel op

Hij zou de ideale huwelijkskandidaat zijn. Niet raar ook dat hij dan werd voorgesteld aan schoonfamilie en plannen met zijn vrouw maakte voor een verloving. Alleen was hij eigenlijk een notoire oplichter.

Ideale man

Meerdere vrouwen van Marokkaanse afkomst troggelde hij geld af, door zich voor te doen als de ideale man – niet dus -. Zelf is de 30-jarige man ook van Marokkaanse afkomst, en hij gebruikte namen en aliassen als Nourdin, Nordin en Fouad om vrouwen hun geld afhandig te maken. Dat meldt de politie.

De man zou de vrouwen vertellen dat hij een geslaagde zakenman was. Zijn slachtoffers vertrouwden hem volledig – hallo, ze zouden gaan trouwen – en daardoor kon hij zonder problemen een geldbedrag lenen voor het aanstaande verlovingsfeest, of om iets te regelen voor zijn bedrijf.

Verdwenen

Je raadt het al, daarna verdween ‘ie als sneeuw voor de zon. Inmiddels is de 30-jarige man aangehouden wegens verdenking van oplichting. Meerdere vrouwen hebben aangifte gedaan.

De politie denkt dat er nog veel meer gedupeerden zijn, die zich mogelijk uit schaamte of angst niet durven melden. Ze roept deze vrouwen op dit alsnog te doen. Ook wordt gekeken of de financiële schade kan worden verhaald op de verdachte.

De politie kreeg de man in beeld tijdens een ander onderzoek in 2016, daar werd hij als getuige gehoord. Toen rees bij de recherche al het vermoeden dat hij zich schuldig zou maken aan oplichting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Potentiële verloofde licht de boel op
Sluiten