Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 mrt 2019 / 21:34 uur

Politie waarschuwt voor chaos en onrust op Urk

De politie heeft de afritten naar Urk in de snelweg A6 dinsdagavond afgesloten om te voorkomen dat groepen die uit zijn op rellen naar de gemeente komen. Op andere wegen in en rond Urk wordt streng gecontroleerd. Het is dinsdagavond opnieuw erg onrustig in het dorp, nadat er maandagavond een grote vechtpartij plaatsvond.

Burgemeester Pieter van Maaren van de gemeente waarschuwt dat „het geen enkele zin heeft om naar Urk te komen.” Hij roept iedereen op rust en kalmte te bewaren.

Aanhoudingen

De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden die betrokken zijn bij ongeregeldheden in hun woonplaats. Een 18-jarige Urker is aangehouden voor mishandeling in een huis aan de Noorderpalen, een 21-jarige plaatsgenoot moest mee naar het bureau omdat hij in een filmpje op sociale media dreigende taal uitsloeg en een wapen liet zien. Het bleek te gaan om een nepwapen, dat door de politie in beslag is genomen.

Een ruzie bij een snackbar liep maandagavond uit op een vechtpartij in en bij het huis aan de Noorderpalen, waar zich een groep van ruim vijftig jongeren had verzameld. Een aantal jongeren drong het huis binnen en raakte in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw lichtgewond.

https://twitter.com/IYIassine/status/1105538923827249155

Rellen

De vechtpartij liep zo uit de hand dat de politie de groep met de wapenstok uit elkaar moest drijven. Er werden brandjes gesticht en er werd met vuurwerk gegooid. De politie moest assistentie uit andere gemeenten oproepen. Een conflict in de relationele sfeer was de aanleiding voor de vechtpartij. De vrouw die gewond raakte heeft samen met een 18-jarige man en een 19-jarige vrouw aangifte gedaan van mishandeling.

Politie houdt zowel toezicht in het dorp als in en op de omliggende (snel)wegen na incident van gister uit angst voor verdere escalatie!Via sociale media worden er verschillende oproepen gedaan om verhaal te halen op Urk. Mensen uit heel Nederland reageren op de oproepen.

Gepostet von Op Urk am Dienstag, 12. März 2019

Op sociale media gaan berichten rond dat een nieuwe confrontatie dreigt. De politie en de gemeente Urk zijn extra alert. Burgemeester Pieter van Maaren riep op weg te blijven bij rellen en incidenten en hulpdiensten niet te belemmeren als zij moeten optreden.

Van Maaren noemt het „volstrekt ontoelaatbaar dat inwoners van Urk door de groep zijn belaagd.” Hij is ook slecht te spreken over de vele toeschouwers die in een mum van tijd toestroomden. „Iedereen moet zich gedragen zoals van een respectvol burger verwacht mag worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie waarschuwt voor chaos en onrust op Urk
Sluiten