Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 mrt 2019 / 09:50 uur

Politie blijft rustig onder ‘slag bij Urk’

De vechtpartij die maandag plaatsvond in het dorp Urk krijgt nog een staartje: een aantal personen zou op vrijdag „verhaal willen halen" naar aanleiding van de gebeurtenis. Geen al te slim plan, verklaart gemeentewoordvoerder Eef de Vries, want er valt „op Urk niks te halen".

Terugblik

Een ruzie bij een snackbar liep maandagavond uit op een vechtpartij in en bij een huis aan de Noorderpalen, waar zich een groep van enkele tientallen jongeren had verzameld. Twee van hen drongen het huis binnen en raakten in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw lichtgewond. Met name jongeren spreken al op social media als Telegram en Facebook over de aanstaande ‘slag om Urk’.

Verstand gebruiken

Zo’n slag klinkt ernstig, maar volgens de woordvoerder is er voor de gemeente vooralsnog geen reden om aanvullende maatregelen zoals een samenscholingsverbod te nemen. ,,We vragen iedereen zijn of haar verstand te gebruiken”, zegt een gemeentewoordvoerder. Genoemde locaties waar de jongeren zouden samenkomen worden in de gaten gehouden, verder wacht politie en gemeente het verloop van de dag rustig af.

Jochies

Ook de toegangswegen worden, net zoals de afgelopen dagen, goed in de gaten gehouden. Maar: We moeten het niet groter maken dan het is, aldus een politiewoordvoerder. „Dit blijft een ruzie tussen twee jochies."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie blijft rustig onder ‘slag bij Urk’
Sluiten