Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 mrt 2019

Persoon claimt grootste Mega Millions Jackpot ooit

878 miljoen dollar. Zoveel mocht een anonieme winnaar in Amerika in ontvangst nemen. Het was de grootste uitbetaling aan één persoon aller tijden in het land.

1,5 miljard dollar

Het duurde overigens wel even voordat de persoon naar voren stapte om zijn prijs op te halen. Op 23 oktober werden namelijk de winnende cijfers bekend gemaakt, maar niemand claimde de prijs. Dat hield de gemoederen in Amerika flink bezig: zou de eigenaar van het winnende lot overleden zijn?

De jackpot bedroeg het duizelingwekkende bedrag van 1,5 miljard dollar, schrijft CNNOmdat de winnaar het in één keer wilde laten uit betalen, werd dat bedrag flink verlaagd tot het alsnog niet geringe 878 miljoen dollar. Die verlaging komt doordat de belasting er van tevoren wordt afgehaald.

Vriendelijkheid

De winnaar komt uit South-Carolina en had niet veel langer moeten wachten met het ophalen van de prijs. Vanaf de dag dat de nummers getrokken worden, heeft de winnaar namelijk 180 dagen om de prijs op te komen halen. Die tijd was bijna voorbij.

Het winnende lot was verkocht in een lokale supermarkt in Simpsonville. Volgens de loterij had de winnaar nog iemand in de rij voor laten gaan om een Mega Millions lot te kopen. „Een simpele daad van vriendelijkheid, die tot een verrassende uitkomst leidde", aldus de loterij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Persoon claimt grootste Mega Millions Jackpot ooit
Sluiten