Metro
Metro Nieuws 17 mrt 2019 / 19:15 uur

Overvaller ziet lege bankrekening; geeft buit terug

Waarschijnlijk zullen er wel meer mensen zijn bij wie alleen al bij het zien van hun bankrekening het zweet uitbreekt. Waar er meer nullen voor dan achter de komma staan. Datzelfde heeft een Chinese vrouw met een bijzonder lege bankrekening. Alleen had zij ook nog eens de pech overvallen te worden van het laatste beetje geld dat erop stond.

Aardigste overvaller ooit

In februari nam de vrouw, Li genaamd, in de avond 2500 yuan op, schrijft The Straits Times. De camerabeelden laten zien dat zodra Li klaar is met haar transactie, een man in donkere jas achter haar komt staan met een klein mes. Volgens lokale media wordt Li gedwongen het geld aan hem te overhandigen, waarna hij ook nog haar rekening wil zien.

Maar ja, daar stond natuurlijk niets meer op. En dat realiseert de man zich ook. Hij lacht eventjes en geeft vervolgens prompt het geld terug. Terwijl hij casual op z’n mobiel kijkt, loopt hij weg.

De actie heeft hem de titel ‘aardigste overvaller ooit’ opgeleverd. Internetgebruikers die het filmpje zagen, vonden zijn actie erg sympathiek. De lokale politie kon de actie in mindere mate waarderen. Na een paar dagen wisten ze hem te lokaliseren en is hij gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overvaller ziet lege bankrekening; geeft buit terug
Sluiten