Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 mrt 2019 / 09:40 uur

Opnieuw bewijs van vervalsing in Deventer moordzaak

In de Deventer moordzaak is opnieuw bewijs van vervalsingen door de Technische Recherche gevonden. Ontlastende vingerafdrukken zijn gewist, er is een nieuwe slachtofferfoto met ontlastende bloedvlek en uit een proces-verbaal zijn cruciale, ontlastende passages verwijderd.

Onterecht

Dat blijkt uit een opgedoken cd met ruim 150 foto’s en verslagen van het rechercheonderzoek, die De Volkskrant in heeft mogen zien. Eerder oordeelde een rechter dat rechercheurs een ‘vals’ proces-verbaal hadden geschreven en werden hondengeleiders van de politie veroordeeld wegens vervalsing van de honden-geurproef. „Deze gegevens bevestigen dat de veroordeling van Ernest Louwes onterecht is”, aldus de advocaat van Louwes.

De Deventer moordzaak is een van de langst lopende en meest omstreden rechtszaken in de Nederlandse geschiedenis. In 2000 werd fiscalist Ernest Louwes vrijgesproken van moord op zijn cliënt. In hoger beroep kreeg hij tot twaalf jaar celstraf. Drie jaar later moest het proces worden herzien omdat het moordwapen niet klopt: het gevonden dna was namelijk niet van het slachtoffers en de honden-geurproef bleek vervalst.

Een herzieningsonderzoek naar de zaak loopt al jaren. De advocaat van Louwes heeft de nieuwe bevindingen afgelopen week onder de aandacht van de de zaak leidende commissie gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Opnieuw bewijs van vervalsing in Deventer moordzaak
Sluiten