Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Oplichter steelt als Franse minister 8 miljoen euro

In Israël zijn drie mannen opgepakt die een zakenman voor 8 miljoen euro zouden hebben opgelicht. Een van deze mannen deed zich voor als de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian. Het geld zou naar zeggen van de oplichters bedoeld zijn geweest voor geheime militaire operaties.

Geheime missies en losgeld

De Frans Israëlische oplichters gingen grondig te werk. In een gebouw in Israël bouwden zij een replica van het kantoor van Le Drian na, inclusief passend meubilair en een portret van president Emmanuel Macron en de Franse vlag. Ook huurden zij een grimeur in.

Door de oplichters werden meerdere zakenmensen en andere rijkelui benaderd. Ze vertelden hun dat de transacties geheim moesten blijven, omdat met het geld losgelden zouden worden betaald voor gegijzelden en geheime missies in Syrië en Mali.

Opgelicht

De NOS schrijft dat slechts één iemand bereid was om te betalen. Na het overhandigen van de 8 miljoen euro kwam hij erachter dat hij te maken had met oplichters en schakelde hij direct de politie in.

Uiteindelijk wisten de Franse politie en de Israëlische autoriteiten ervoor te zorgen dat de verdachten werden opgepakt. Op het moment van de arrestaties hadden de mannen net een zakenman gevonden die bereid was om 2 miljoen euro te betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.