Metro
Metro Nieuws 18 mrt 2019 / 08:23 uur

Openbaar vervoer komt weer tot leven na staking

Trein, bus, metro en tram rijden langzaamaan weer. Werknemers in het openbaar vervoer staakten de ochtend voor een betere regeling rondom het pensioen, waardoor het ov plat lag. Op een paar groepjes onwetende toeristen, waren de stations akelig leeg.

Amsterdam had wat opstartproblemen bij de tramremise Lekstraat. „Maar inmiddels rijden ook daar de trams gefaseerd de remise uit”, zegt een woordvoerster van het Gemeente Vervoersbedrijf GVB.
Ook in Den Haag komt het bus-, metro- en tramverkeer weer goed op gang, zegt een HTM-woordvoerster. „Het opstarten verloopt zonder problemen, de trams vertrekken nu uit de remise”, zegt ze. „Ze kunnen niet allemaal tegelijk vertrekken want dat zou stroomproblemen opleveren.”

Manifestatie

De actie werd gevoerd voor het bevriezen van de pensioen-leeftijd op 66 jaar. Er werd onder meer gestaakt in het stads- en streekvervoer, de bouw- en de schoonmaaksector. Niet alleen in het openbaar vervoer, maar ook op de snelweg wordt actie gevoerd. Actievoerders rijden met een slakkengang van 66 kilometer per uur richting Den Haag. Op het Haagse Malieveld vangt om 12.00 uur een grote manifestatie aan, speciaal bedoeld om het kabinet duidelijk te maken dat de pensioenleeftijd (66) bevroren moet worden.

Reageer op artikel:
Openbaar vervoer komt weer tot leven na staking
Sluiten