Metro
Metro Nieuws 7 mrt 2019 / 15:34 uur

Omgeving geschokt door overlijden Lotte van der Zee

Het overlijden van de nog maar 20-jarige Lotte van der Zee is hard aangekomen bij familie, vrienden en schoolgenoten. Het model werd twee weken geleden tijdens een vakantie met haar ouders getroffen door een hartaanval.

Van der Zee werd sindsdien door de artsen in een kunstmatige coma gehouden. Lange tijd lag ze in kritieke toestand in het ziekenhuis, tot ze woensdagavond laat overleed. De ouders van het model maakten dit gisteravond laat bekend op Instagram.

View this post on Instagram

Onze parel, ons alles is op woensdagavond 6 maart om 22:47 overleden. Het is super onwerkelijk dat onze lieve Lotte er niet meer is. Onze harten zijn gebroken💔 Nogmaals willen we jullie allemaal bedanken voor alle steun en hartverwarmende berichten. ——————————————————————————- Our pearl, our everything passed away on Wednesday evening March 6th at 22:47. It is incredibly surreal that our dearly beloved Lotte is not around us anymore. Our hearts are truly broken💔 We would like to thank you all again for all the support and heartwarming messages.

A post shared by LOTTE VAN DER ZEE (@lotte_zee) on

Voor iedereen een grote schok

In haar omgeving is geschokt gereageerd op het nieuws. „Lieve herinneringen aan een lieve meid. Een Enschedese bloem in de knop gebroken” schrijft burgemeester Onno van Veldhuizen op Twitter.

Ook op het ROC Twente, waar van der Zee de opleiding tot allround schoonheidsspecialist volgde, is men verbijsterd. Een woordvoerder van de school zei tegen de Twentse krant Tubantia: „Het afschuwelijke bericht over haar overlijden is heel erg hard aangekomen bij haar medeleerlingen. Zo jong. Dat is voor iedereen een grote schok.”

Eerbetoon

Op de website van de Enschede Hockey Vereniging waar van der Zee keepte, is te lezen: „Wij zullen haar heel erg missen. Wij zullen haar nooit vergeten.” Als eerbetoon aan hun club-en teamgenoot vormden leden van de club een week geleden nog een reuzenhart op het hockeyveld als eerbetoon aan het model.

View this post on Instagram

Wij houden van jou Lot ❤️❤️❤️ @ehvenschede

A post shared by EHV Dames 3 (@ehvdames3) on

Van der Zee werd in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld. In 2016 werd ze bekroond tot Miss Teen van Nederland. De organisatie van Miss Nederland schrijft geen woorden te hebben voor het verlies. „Geen woorden en even heel stil. Lotte van der Zee zal in ons hart blijven voortbestaan als de mooiste ster die altijd vrolijkheid uitstraalt.”

Géén woorden ……. en even heel stil…….💔We wensen de familie heel veel sterkte met dit ondraaglijke verlies….

Gepostet von Miss Nederland am Donnerstag, 7. März 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Omgeving geschokt door overlijden Lotte van der Zee
Sluiten