Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 mrt 2019

Nieuwe aanhouding om schietpartij Utrecht

De politie heeft dinsdag opnieuw iemand aangehouden wegens betrokkenheid bij de schietpartij maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het is een 40-jarige man uit Utrecht. Twee mannen van 23 en 27 jaar die eerder werden aangehouden, zijn vrijgelaten. Er is niet vastgesteld dat ze betrokken zijn bij deze gebeurtenis, meldt het Openbaar Ministerie. Zij zijn geen verdachten meer.

Betrokkenheid bij schietincident

De Dienst Speciale Interventies hield de 40-jarige man dinsdag in de middag aan bij een woning in Utrecht. Volgens het OM wordt de 40-jarige man verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Zijn rol wordt onderzocht.

De 37-jarige hoofdverdachte, Gökmen T., zit nog vast. T. zal uiterlijk vrijdagochtend worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dit heeft het Openbaar Ministerie laten weten. Exacter dan dat kon het OM dinsdag nog niet zijn.

De schietpartij kostte drie mensen het leven en er vielen meerdere gewonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe aanhouding om schietpartij Utrecht
Sluiten