Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mrt 2019 / 19:00 uur

Man rent op auto paus en Marokkaanse koning af

Paus Franciscus arriveerde eerder deze zaterdag in Marokko, om op bezoek te gaan bij koning Mohammed VI. Toen de paus en de koning samen in het koninklijk voertuig zaten en in een stoet langs publiek reden, kwam er een man hard op de auto aflopen. Hij kon erg dichtbij komen: pas op enkele meters afstand van de auto werd hij door veiligheidsmedewerkers overmeesterd.

Terwijl de man op de auto af stormde stond de koning te zwaaien naar het publiek. Hij lijkt, op dat moment, niet door te hebben wat er gaande was. Het is nog niet duidelijk wat de man tot deze daad dreef of wat hij ermee wilde bereiken. Ook op wie van de twee – de paus of de koning – de actie gericht was, is nog niet bekend.

Zorgen over Jeruzalem

Eerder op de dag uitten de paus en de koning hun zorgen over Jeruzalem, de „spirituele betekenis van de stad en haar speciale roeping als stad van vrede". Hierna riepen ze op tot het behoud van Jeruzalem als multi-religieuze stad die toegankelijk moet zijn voor alle gelovigen van alle religies.

Meerdere christelijke leiders en moslimstaatshoofden hebben naar buiten gebracht dat ze zich zorgen maken over Jeruzalem, nadat Donald Trump besloot de Amerikaanse ambassade naar de stad te verplaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man rent op auto paus en Marokkaanse koning af
Sluiten