Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 12 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Lucas en Wyse zijn nieuwe bewoners van Apenheul

Wie eind maart maart een bezoekje brengt aan De Apenheul kan een nieuw soort ‘aapje kijken’. De Apenheul heeft namelijk twee Talapoins ontvangen van stichting aap. In de volksmond ook wel dwergmeerkatten genoemd.

Lucas en Wyse werden eind 2017 door de Spaanse autoriteiten in beslag genomen nadat ze gehouden werden als huisdier. De twee jongetjes werden ondergebracht bij Stichting AAP.

Geen huisdier

David Gennep, directeur van de stichting aan De Apenheul: „Stichting AAP wordt op dagelijkse basis geconfronteerd met de problemen die het gevolg zijn van de handel in exotische dieren. Eigenaren willen van hun ‘huisdier’ af, omdat de aanschaf een slecht doordachte, impulsieve aankoop was, zonder zich van tevoren goed te laten informeren.”

Baby’s

Het kleine gele Afrikaanse apenras wordt niet bedreigd in het wild, maar is wel heel zeldzaam in dierentuinen. De Apenheul is dan ook de eerste dierentuin in Nederland die voor de kleintjes gaat zorgen. Het blijft niet bij twee. Uiteindelijk moet het Europese fokprogramma voor baby’s gaan zorgen. Leuk feitje: in het apenpark leven in totaal zo’n 300 apen van 35 verschillende soorten in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.