Metro
Metro Nieuws 16 mrt 2019 / 07:15 uur

Louis Vuitton haalt Jackson-items uit zomercollectie

De zomercollectie van het Franse modehuis Louis Vuitton zal dit jaar geen Michael Jackson-gerelateerde items meer hebben. Zo besloot het wereldberoemde modemerk om de items uit de collectie te laten halen. Dat als reactie op de spraakmakende documentaire Leaving Neverland, waarin de overleden artiest werd beschuldigd van het seksueel misbruiken van kinderen.

De collectie van Vuitton werd in januari tijdens de fashionweek in Parijs al getoond en zal vanaf juni verkocht worden. Een woordvoerster van het modemerk zei dat de items die in het teken staan van Michael Jackson niet verkocht zullen worden. „Tijdens de presentatie was over de documentaire nog niets bekend", aldus de woordvoerster.

Naast de boycot van modemerk Louis Vuitton zijn er wereldwijd radiostations die de muziek van Jackson geboycot hebben.

Reageer op artikel:
Louis Vuitton haalt Jackson-items uit zomercollectie
Sluiten