Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Limburg onveiligste provincie om te wonen

Dacht je een beetje goed te zitten in het gezellig Mestreech, dan hebben we toch slecht nieuws voor je. Limburg is als de onveiligste provincie uit de bus gekomen, in de jaarlijkse Misdaadmeter van het AD. Maar liefst vier Limburgse gemeenten staan in de top tien.

Meer woninginbraken

Naast Maastricht, dat op plek vijf staat, is ook Heerlen te vinden in de lijst (op nummer vier). Daarnaast hebben ook Sittard-Geleen (7) en Roermond (9) een plekje ‘veroverd’. De politie maakte onlangs bekend dat het aantal aangiften van misdaden in 2018 is gedaald met zes procent, maar daar staat tegenover dat het aantal woninginbraken in de gehele provincie Limburg is toegenomen. Net als in Friesland en Groningen overigens. In de rest van het land is het aantal woninginbraken juist afgenomen.

In de top drie staan geen Limburgse gemeenten, maar verrassend genoeg is het Brabantse Eindhoven op nummer twee te vinden. Brons gaat naar Rotterdam en – surprise – Amsterdam staat op één. Hoewel de misdaadcijfers daalden in de hoofdstad, waren er wel 23 procent meer overvallen. Ook in Diemen is het niet langer veilig: de gemeente steeg van plek 26 naar plek 8. Er waren meer woninginbraken, vooral door een bende Chileense inbrekers. Na hun arrestatie nam het aantal inbraken weer af.

Overijssel

Vooral de Amsterdamse maaltijdbezorgers waren het afgelopen jaar de pineut. Waar er in 2017 nog 17 koeriers werden beroofd, steeg dat aantal in 2018 naar 43.

Mocht je nu op zoek zijn naar de veiligste plek van Nederland, dan kun je het beste naar Dinkelland verhuizen. Of naar Olst-Wijhe. Of Dalfsen. Mocht je nu nog nooit gehoord hebben van deze gemeenten, dan kun je het beste gewoon naar Overijssel verkassen. Daar vind je namelijk de meeste veilige gemeenten. Grote kans dat je goed zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.