Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 mrt 2019 / 06:27 uur

Leraren komen hele week in actie voor meer geld

Leraren, schoolleiders en ander onderwijzend personeel komen deze gehele week landelijk in actie voor meer investeringen in het onderwijs. Zij hopen daarmee een rem te zetten op het lerarentekort.

Applausmoment

Als het aan de onderwijsbonden ligt, beginnen alle scholen, roc’s, hogescholen én universiteiten op maandag met een ‘lawaaiprotest’ op de schoolpleinen om 12.00 uur. Leerlingen, studenten en ouders zijn opgeroepen om een applausmoment te houden voor het onderwijspersoneel.

Vier miljard euro

Vrijdag voeren de stakende leraren actie op het Malieveld in Den Haag. De Algemene Onderwijsbond (AOb) voorziet een flinke opkomst: zeker 10.000 actievoerders zouden willen komen opdagen. Volgens de AOb is er 4 miljard euro nodig voor het hele onderwijs. Vorige week introduceerde onderwijsminister Arie Slob al wel ’n maatregel waaronder basisscholen extra geld zouden krijgen, maar volgens de bond is dit een ‘boekhoudkundige truc’, waar leraren in werkelijkheid weinig van terug zien.

Reageer op artikel:
Leraren komen hele week in actie voor meer geld
Sluiten